Porsche Ada Novosti

Audi već danas oblikuje svet sutrašnjice. Sa progresivnom tehnologijom i strastvenom kreativnošću. Otkrijte raznovrsnost naših Audi modela sada.

  1. Novosti
  2. Koje su to pet prednosti CO2 gasa u odnosu na klasičan freon?
05.12.2023
Aktuelno u auto kući

Koje su to pet prednosti CO2 gasa u odnosu na klasičan freon?

Koje su to pet prednosti CO2 gasa u odnosu na klasičan freon?


1. Sa strane ekološke prihvatljivosti, freoni su poznati po svom negativnom uticaju na ozonski omotač. S druge strane, CO2 se smatra prirodnim rashladnim sredstvom i doprinosi očuvanju ozonskog omotača.


2. CO2 kao takav ima niski globalni potencijal zagrevanja (Global Warming Potential) u poređenju sa mnogim klasičnim freonima. To znači da ima manji uticaj na klimatske promene i globalno zagrevanje.


3. Sa aspekta bezbednosti CO2 je netoksičan i nezapaljiv. U slučaju curenja, nema štetnih isparenja koja bi mogla da ugroze ljudsko zdravlje.


4. Efikasnost se ogleda u nižoj toplotnoj provodljivosti u odnosu na neke druge rashladne supstance, CO2 može biti efikasno rashladno sredstvo, posebno pri višim radnim pritiscima. To omogućava da se postigne visoka energetska efikasnost u klima uređajima.


5. Dostupnost gasa CO2 je široko rasprostranjeno i ima relativno nisku cenu u odnosu na neke freone. Takođe, mogućnosti za vraćanje i reciklažu CO2 su veće.

Prijava na Newsletter

Sa našim newsletterom redovno ćete primati informacije i novosti kao i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneti podaci nisu validni. Molim vas, pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom na Newsletter. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Hvala!

Upravo ste se prijavili za naš Newsletter.

Sie erhalten von uns umgehend eine E-Mail mit einem Bestätigungslink. Bitte bestätigen Sie diesen Link, um Ihre Anmeldung abzuschließen.